Subsidie Praktijkleren verlengd tot 2023!

28 april 2020
28 april 2020 charlotte

Subsidie Praktijkleren verlengd tot 2023!

Subsidie Praktijkleren verlengt tot 2023

De Tweede kamer heeft unaniem ingestemd met de motie Tielen (VVD) om de Subsidieregeling Praktijkleren te verlengen tot 2023.

1De bezuiniging en de onzekerheid over het voorzetten van de subsidieregeling Praktijkleren na 2019 is gelukkig door de motie Tielen gestopt.
Zo waren tienduizenden leerbanen bedreigd in het beroepsonderwijs en maakte Beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zich ernstig zorgen over de toekomst van het Praktijkleren voor BBL-studenten met een leerbaan.

Door de verlenging van de subsidie Praktijkleren kunnen vakmensen zoals monteurs, lassers, bakkers, verpleegkundige en vele meer nog gebruik maken van de subsidie waardoor er meer stageplaatsen beschikbaar blijven. Hierdoor zal in ieder geval tot deze datum de begeleidingskosten van de werkgever tegemoet worden gekomen.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de subsisdie Praktijkleren?

, ,