Nominale opleidingduur verlengd door Coronapandemie

27 juli 2021
27 juli 2021 charlotte

Nominale opleidingduur verlengd door Coronapandemie

Bij de subsidie Praktijkleren wordt er rekening gehouden met de nominale duur van de opleiding. Duurt de opleiding 4 jaar, dan kan je maximaal 4 jaar subsidie krijgen voor een leerling. Doet een leerling een jaar over en blijf je deze leerling begeleiden dan kan je voor dit jaar geen subsidie Praktijkleren aanvragen.

Veel werkgevers kennen het probleem wel, door de Coronapandemie is school en opleiding voor veel leerlingen een stuk lastiger geworden.
Ook voor de werkgever is soms het begeleiden van leerlingen lastig, omdat er veel ziektes zijn of beperkingen bijvoorbeeld in de Horeca.

Doordat veel werkgevers en leerlingen last hebben van de Coronapandemie en Coronamaatregelen wordt de nominale opleidingsduur in studiejaar 2020/2021 waarschijnlijk vaker overschreden. Daar kan een leerbedrijf niets aan doen. Daarom wordt voor het studiejaar 2020/2021 geen rekening gehouden met de duur van de opleiding.

Heeft u een leerling die een jaar heeft overgedaan? Neem even contact met ons op of vul het aanvraagformulier in om de aanvraag in orde te maken.

, , , ,